KFT_tekst_og_streg-new

Forside1 - Nyheder - Covid-19-tandlægevagt klar på Rigshospitalet

Overskrift:
Covid-19-tandlægevagt klar på Rigshospitalet
Dato:
30. marts 2020
Lang tekst :

tk-rigetMaske, beskyttelsesbriller og visir - sådan møder covid-19-patienterne holdet af tandlæger og klinikassistenter i vagten på Rigshospitalet. 


Covid-19-smittede, der får tandproblemer, er nu sikret hjælp på Rigshospitalet i København. Hverdage fra klokken 16 og i weekenden efter aftale står der tandlæger klar til at behandle på Kæbekirurgisk Ambulatorium på Rigshospitalet.

- Sundhedsstyrelsen har anbefalet, at orale behandlinger af covid 19-smittede skal ske under betryggende forhold på hospitalerne. Derfor har Region H, tandlægevagterne i Region H samt specialtandlægerne på Rigshospitalet arbejdet på højtryk for at få etableret en covid-19-tandlægevagt, oplyser regionsformand Peter Østergaard.

Fra tandlægevagterne er det Per Guldbæk fra vagten på Oslo Plads og Steen Overgaard fra vagten i Hillerød, og fra Rigshospitalet er det klinikchef Thomas Kofod, som har stået for etableringen af den nye vagt. Thomas Kofod har ledelsesansvaret for beredskabet i covid-19-tandlægevagten. Beredskabet tager sig udelukkende af ikke-udskydelige tandpiner og tand-kæbetraumer.

De to specielle covid-19-klinikker vil i vagttiden blive bemandet af et hold bestående af en tandlæge og en klinikassistent. I alt er der ansat tre hold, som har store erfaringer fra vagten på Oslo Plads. Sammen med de sygeplejersker, der normalt er på ambulatoriet, er alle blevet grundigt undervist i den ekstreme hygiejne og udstrakte brug af værnemidler,der er nødvendig i covid-19-situationen.

De smittede tand-patienter vil blive henvist via læger i 1813, fra egen læge eller hospitalerne. Derefter tager vagtholdet på Rigshospitalet stilling til behandlingen.

- Det er særligt vigtigt i disse coronatider, at tandlægefaget som en ligeværdig del af sundhedsvæsnet bidrager til den generelle helse, pointerer Peter Østergaard.

Ikke-smittede, der får brug for akut hjælp, skal fortsat henvende sig til egen tandlæge og uden for normal arbejdstid søge kontakt til én af regionens ”normale” tandlægevagter. 


Af journalist Karin Ravn, RHTF

Billeder:
Billedtekst:
Peter Østergaard har som formand for Bisserne - de hjemløses tandpleje i København - også deltaget i covid-19-undervisningen, som klinikchef Thomas Kofod har stået for. De mest socialt udsatte kan have overordentligt svært ved at tackle tandlæger i ”rumdragter”. Psykisk syge/misbrugere kan reagere voldsomt i sådanne rammer, hvilket kan være meget svært at håndtere, siger Peter Østergaard.
Ring til os på 33 15 48 88


Formand Peter Østergaard sidder ved telefonen 
torsdag 9.30 til 11. 

Ring til sekretær Karin Ravn:
Tirsdag, onsdag & torsdag 10-14.

E-mail: ktf@ktf.dk og kr@ktf.dk
logo4
Region Hovedstadens Tandlægeforening
Amaliegade 17
1256 København K.
Ring til os på 33 15 48 88


Formand Peter Østergaard sidder ved telefonen torsdag 9.30 til 11. 


Ring til sekretær Karin Ravn:
Tirsdag, onsdag & torsdag 10-14.
Intranet

http://intra.rhtf.dk