KFT_tekst_og_streg-new

Forside1 - Nyheder - Et overblik til overskud i denne svære tid

Overskrift:
Et overblik til overskud i denne svære tid
Dato:
31. marts 2020
Lang tekst :

Kære kollega.

Coranakrisen er en svær og stram tid. I Region Hovedstaden passer vi hver vores egne akutte patienter og skal fortsat gøre det indtil juni. I går formiddag havde jeg min akutte tandlægevagt, som vi holder åbent hver mandag og torsdag klokken 10-12. Sådan tror jeg, at rigtig mange gør. I skole-, special- og omsorgstandplejen, i privat praksis, i tandlægevagterne og på hospitalerne. Vi holder skruen i vandet for de akutte patienter og sørger for et vist minimum af tandpleje. Så der er et minimum af patienter i vores venteværelser og få mennesker, der skal cirkulere i offentligt transport for at blive tandbehandlet. Vi er i samme båd i samme fag i en svær tid.
Vi har både et tandlægefagligt og et epidemisk ansvar som sundhedspersoner. Samtidig er der forståelse for, at der er en vis diversitet i følelser og faglig formåen i disse corona-tider. Sådan er det nok også blandt læger og sygeplejesker. 
Indsatsen imod covid-19-smitten koncentreres om landets sygehuse. Samtidig ønsker man at øge testkapaciteten for covid-19-smitte, så stadig flere vil blive konstateret smittede. Værst er det i Region Hovedstaden - Bornholm, Nordsjælland og Storkøbenhavn - hvor der er lige så mange indlagte på sygehusene som i de øvrige regioner tilsammen. Presset er således størst i Region H, som nu handler på det.
I dette nyhedsbrev er der medsendt 'Visitationsretningslinjer for henvisning af patienter med mistanke om covid-19-smitte". Sådanne konkrete visitationsregler, hvori indgår en vis portion community conduct, skal hilses særdeles velkommen.  Visitationsreglerne er udført som et samarbejde mellem Region H og lederne af tandlægevagterne og på TMK-afdelingen på RH. Det handler om visitationsregler for dig og mig af vores patienter, hvis der er mistanke om covid-19-smitte.
I artiklen 'Covid-19-tandlægevagt klar på Rigshospitalet' i dette nyhedsbrev kan du læse, hvorledes samarbejdet mellem regionen, tandlægevagterne og TMK er blevet til Danmarks første covid-19-tandlægevagt. Dette beredskab er åbent for henvisninger via læger i 1813, egen læge eller hospitalerne. Herefter visiterer og beslutter dagens covid-19-vagt-tandlæge om behandlingen.
I torsdags deltog jeg i opstarten/træningen til covid-19-tandlægevagten. Dels for at vide, hvordan det sker og for at støtte kollegerne som politisk ansvarlig for tandlægevagten Oslo Plads. Dels for at bidrage for de mest socialt udsatte, som kan have overordentligt svært ved at tackle tandlæger i "'rumdragter med ekstremhygiejne". Fra Bisserne vides, at psykisk syge/misbrugere kan reagere voldsomt i sådanne rammer, hvilket kan kompromittere alt. Der er derfor aftalt et sociolance-lignende samarbejde med sundheds-socialarbejdere på Mændenes Hjem, så det ikke går galt. En covid-19-smittet misbruger vil blive fulgt hele vejen til hospitalet. 
I øvrigt passer jeg hovedstadens sociale tandlægevagt hos Bisserne på samme måde, som du gør på din klinik. Kun akutte tandpiner og -traumer for de mest socialt udsatte og hjemløse bliver behandlet på de ugentlige vagter.

Pas på dig selv og dine omgivelser 😷😅. Vi ses efter juni.
De bedste hilsner
Peter Østergaard

Billeder:
Billedtekst:
Ring til os på 33 15 48 88


Formand Peter Østergaard sidder ved telefonen 
torsdag 9.30 til 11. 

Ring til sekretær Karin Ravn:
Tirsdag, onsdag & torsdag 10-14.

E-mail: ktf@ktf.dk og kr@ktf.dk
logo4
Region Hovedstadens Tandlægeforening
Amaliegade 17
1256 København K.
Ring til os på 33 15 48 88


Formand Peter Østergaard sidder ved telefonen torsdag 9.30 til 11. 


Ring til sekretær Karin Ravn:
Tirsdag, onsdag & torsdag 10-14.
Intranet

http://intra.rhtf.dk