KFT_tekst_og_streg-new

Forside1 - Nyheder - Skattebetalt tandlæge samler fortsat støtter

Overskrift:
Skattebetalt tandlæge samler fortsat støtter
Dato:
20. juli 2020
Lang tekst :

Borgerforslaget om skattebetalt tandlæge blev offentliggjort 29. maj 2020 og opnåede 50.000 støttere den 19. juni 2020. 

Forslagsstilleren skriver, at alt for mange, både unge, ældre og socialt udsatte, ikke får passet deres tænder, som de bør. Resultatet er dårlig livskvalitet og diverse følgesygdomme. Hun kan heller ikke forstå, hvorfor man ikke kan få samme ordning for tandlægerne som for lægerne. Se forslaget her.

Borgerforslaget bliver ikke automatisk fremsat i Folketinget, når det har opnået 50.000 støtter. Ifølge grundloven er det nemlig kun ministre og medlemmer af Folketinget, der kan fremsætte forslag i tinget. Det forventes dog, at de partier, der i sin tid stemte for ordningen om borgerforslag, vil støtte, at betalingen for tandbehandling nu skal drøftes på højeste plan.

Når borgerforslaget er fremsat, bliver det behandlet som et såkaldt beslutningsforslag. Det betyder, at der kun er en første- og en andenbehandling.

Efter den første behandling, bliver forslaget henvist til et af Folketingets udvalg. Udvalget kan både stille spørgsmål til ministeren og bede om et samråd med en minister om forslagets indhold. Hovedstilleren og eventuelle medstillere bliver nogle gange inviteret til at redegøre nærmere for, hvorfor borgerforslaget er lagt frem.

Efter udvalgsbehandlingen kommer forslaget til anden og sidste behandling i Folketinget. Her bliver der først stemt om eventuelle ændringsforslag og derefter om forslagets vedtagelse eller forkastelse.

Det er muligt at støtte borgerforslaget, indtil beslutningsforslaget har været til sidste behandling i Folketinget. 20. juli var støtte-tallet oppe på 57.704. Altså over 7.700 flere end "adgangsbilletten" til en tur omkring politikerne.

Af Karin Ravn, journalist i RHTFBilleder:
Billedtekst:
Danskerne har været flittige til at bruge den digitale "fyldepen", når det gælder om at få tandbehandling betalt over skatten.
Ring til os på 33 15 48 88


Formand Peter Østergaard sidder ved telefonen 
torsdag 9.30 til 11. 

Ring til sekretær Karin Ravn:
Tirsdag, onsdag & torsdag 10-14.

E-mail: ktf@ktf.dk og kr@ktf.dk
logo4
Region Hovedstadens Tandlægeforening
Amaliegade 17
1256 København K.
Ring til os på 33 15 48 88


Formand Peter Østergaard sidder ved telefonen torsdag 9.30 til 11. 


Ring til sekretær Karin Ravn:
Tirsdag, onsdag & torsdag 10-14.
Intranet

http://intra.rhtf.dk