KFT_tekst_og_streg-new
KFT_Lup_tegning-new

Forside1 - Aktuelt - Fem fantastiske dage på dentalmission i Palæstina

Overskrift:
Fem fantastiske dage på dentalmission i Palæstina
Dato:
24. august 2022
Lang tekst :

Fra barnsben har jeg altid haft en drøm om at kunne gøre en forskel for mennesker, der ikke har de samme muligheder som os i trygge Danmark. Den drøm fik jeg opfyldt, da jeg i juli deltog i Tandsundhed Uden Grænsers dentalmission til Palæstina.

De mange palæstinensiske børn lider af både krigstraumer og fattigdom. Og man møder mange børn (og forældre), der ikke prioriterer tandpleje. Dette kan følgelig resultere i at mange børn har tandpine, hvilket kan påvirke skolegangen i form af fravær eller koncentrationsbesvær.

Mit team (5 tandlæger) og jeg (tandlægestuderende på 9. Semester) havde mulighed for at behandle de akutte smerter samt stoppe aktive caries-angreb med ekskaveringer, midlertidige fyldninger og ekstraktioner.

Desuden havde vi en fantastisk tandplejer med, som underviste børnene i korrekt mundhygiejne og konsekvenserne af en overdreven sukkerholdig kost. Dette blev gjort både illustrativt, med små lege, og ved hjælp af modeller. 

Både behandling og undervisning foregik under meget primitive forhold, men lykkedes i sidste ende uden problemer. Dette var muligt på grund af et fantastisk team, der arbejdede effektivt og hurtigt fandt løsninger på de små forhindringer, vi mødte undervejs. Alt i alt var det en succesfuld dentalmission.

Tak til alle samarbejdspartnere; Tandsundhed Uden Grænser, de frivillige og specielt tak til Region Hovedstadens Tandlægeforening for at have tildelt mig et legat! 

Billeder:
Foto legatmodtager
Billedtekst:
Josef Marouf på arbejde på vestbredden i Palæstina
Ring til os på 33 15 48 88


Formand Peter Østergaard sidder ved telefonen 
torsdag 9.30 til 11. 

Ring til sekretær Karin Ravn:
Tirsdag, onsdag & torsdag 10-14.

E-mail: ktf@ktf.dk og kr@ktf.dk
logo4
Region Hovedstadens Tandlægeforening
Amaliegade 17
1256 København K.
Ring til os på 33 15 48 88


Formand Peter Østergaard sidder ved telefonen torsdag 13-15.00. 


Sekretariatsmedarbejder Linda Nordahl Jakobsen kan kontaktes onsdag og torsdag kl. 10-14 på tlf. 33 15 48 88.
Intranet

https://intra.rhtf.dk